Gemeenschapshuis Pastoorshof

Ontstaan uit het oude parochiehuis van de H.Antonius abt parochie, in de 60-er jaren gebouwd in de tuin/boomgaard ("hof") van de Lommse pastoor, is Pastoorshof, na de ombouw tot gemeenschapshuis in 1972, nu een multifunctioneel gebouw waar tal van grote activiteiten plaatsvinden, zoals Carnaval, Kermis, Sint Nicolaas etc.

In de loop van de afgelopen 45 jaar is het gebouw middels vele verbouwingen en uitbreidingen uitgegroeid tot een moderne, multifunctionele accommodatie, voorzien van alle gemakken van deze tijd. Voor de Lomm dus een gemeenschapshuis in de ware zin van het woord, maar dus ook een Breed Maatschappelijke Voorziening (BMV), oftewel een Multifunctionele Accommodatie (MFA).

Een groot deel van de Lommse verenigingen is vaste huurder voor de diverse wekelijke repetities, muzieklessen en sport- en dans activiteiten.

Pastoorshof is zowel letterlijk als figuurlijk het middelpunt van ons dorp. Het gebouw is eigendom van de Gemeente Venlo, maar wordt volledig beheerd en ge-exploiteerd door de vrijwilligers van de Stichting "Jeugd- en Verenigingsbelangen". In loondienst bij de stichting zijn 2 part-time beheerders die de dagelijkse gang van zaken verzorgen en ook de schoonmaak voor hun rekening  nemen.

Pastoorhof is een uitgebreide faciliteit voor een klein dorp als Lomm, met een multifunctionele gymzaal inclusief gescheiden kleedruimtes met douches, waar o.a. basisschool De Wegwijzer al hun gymnastieklessen verzorgt, maar die ook "omgetoverd" kan worden naar een feestzaal, inclusief 2 bars, professionele licht- en geluidsinstallatie en podium. Verder beschikt het gebouw over een aparte foyer/bar met volledige Horecavergunning, diverse vergaderzalen met geluid en videoprojectie en een multifunctionele ruimte met aparte bar/tap installatie.

Voor de financiele exploitatie is Pastoorshof voor het overgrote deel aangewezen op verhuur en horeca. Verder wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van sponsors en subsidie mogelijk-heden.

Een greep uit de vaste wekelijkse activiteiten die plaatsvinden:

Op Maandag, training dansgarde CV De Thiëtuite en Repetitie zangvereniging De Maasgalm. Op Dinsdag is de wekelijkse dagopvang met activiteiten inclusief lunch van de stichting ZON (Zorg Om Naasten). Op vrijdag organiseert de ZON een tweewekelijkse open inloop. Verder zijn er overdag Muzieklessen en 's avonds repetitie van Harmonie St. Antonius. Verder zijn er de wekelijkse bijeenkomsten van de KBO (dagactiviteiten en gymnastiek), De repetitie van de Line-Dance groep, Damesgymclub Eeuwig Jong, de wekelijkse prikdienst van Vie-Curie en diverse vergaderingen.